Defect EMM803 (Techniek Radio/TV)

door kris @, Gent Belgiƫ, 13.02.2022, 22:44 (820 dagen geleden) @ ejrietbergen

Hoi Kris

Ik heb de stereo-ontvangst nog niet op het oor kunnen checken, omdat een van de kanalen van de LF-versterking nog niet werkt, zie dit bericht.

Volgens het datasheet van de EMM803 geeft -3 VDC een uitslag van 3,4 van de 5 mm en de maximale 5 mm bij -4 VDC. Dat zou dus zichtbaar moeten zijn (en de batterijen zijn goed).

Ja, mee eens , maar datasheet van een buisje van 55 jaar , daar kan wat sleet op zitten. mogelijk dat het buisje nu omslaat bij een iets andere spanning, en aangezien je budget beperkt is (naar ik begreep uit een vorige post) kan je toch eens checken bij meer negatief. (-5V en meer) de decoder gaat alvast meer geven dan -3V

Ga nu eerst op jacht naar een vervangende ECC808 om de LF in orde te maken, zodat ik de stereo kan horen als die er is.


je kan, als test, L en R ook via de DIN fiche (tape) naar buiten halen en aan een andere radio / versterker aanbieden om dat te checken. de ECC808 is daarvoor niet nodig.

Naar ik begreep heeft deze radio vele jaren dienst gedaan. De stereodecoder maakt gebruik van een ECC81 waarvan de rechtste triode best hard moet werken. Kan uitgeput zitten. krijg je zwakke of geen stereo en te weinig signaal voor de indicator. kortom, het kan geen kwaad de radio helemaal te overlopen op goede werking en de EMM803 als laatste te bekijken. Uiteraard kan die ook defect zitten, alles kan. (maar een beetje ervaring helpt de bomen door het bos te zien :-) )


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum