Defect EMM803 (Techniek Radio/TV)

door ejrietbergen ⌂ @, Schiermonnikoog, 17.02.2022, 13:16 (817 dagen geleden) @ ejrietbergen

Inmiddels de defecte ECC808 vervangen en de radio speelt nu uit de ruis in stereo op het analoge kabelsignaal.

Dus opnieuw de spanningen op de pennen van de EMM803 gemeten, nu met de radio op FM en een stereo-zender met het volgende resultaat:

[image]

De SOLL-spanningen komen weer uit het schema behalve die op pennen 2 en 3 die aan het datasheet voor de EMM803 zijn ontleend.

De stereo-indicator heeft nu een ruim voldoende stuurspanning (-11,2 VDC) maar blijft nog steeds uit. De spanning op pen 7 is onveranderd te hoog.

Omdat de spanningen op het afstemoog en het lichtscherm wel kloppen kunnen we de voorliggende voedingsketen buiten beschouwing laten en blijft naast de EMM803 zelf alleen nog R108 als verdacht over: gebeurt er iets met die weerstand dat mijn Fluke niet ziet maar de radio onder hoogspanning wel?

Dus pen 7 losgenomen en met een verse weerstand van 1 MΩ aan pen 6 gehangen. De spanning op pen 7 blijft op 205 VDC hangen. Uiteindelijk met een weerstand van 20 MΩ zakt de spanning op pen 7 naar een 75 VDC, maar nog steeds geen licht.

Conclusie: de stereo-indicatie in de EMM803 is overleden, ik denk dat het stuurrooster los ligt. Even overleg met de eigenaar, wil je voor 20 Euro iets kunnen zien wat je ook kan horen?

Of heeft iemand nog een idee?

vrgr, EJ

--
Dingen moeilijk maken is makkelijk, dingen makkelijk maken is daarentegen moeilijk.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum