Verf verwijderen van kunststof (Techniek Radio/TV)

door Loek @, Exloo, 16.03.2022, 15:58 (774 dagen geleden) @ hoedendoosch

Hallo Pim,

In het verleden heb ik veel buizen portable plastic radio's kastjes hersteld. Er mocht na de behandeling geen kras meer zichtbaar zijn. Dat betekende dus eerst schuren en daarna steeds met fijner schuur papier en polijsten het oppervlak weer spiegel glad te krijgen. Er waren dus plastic kasten bij die je zo absoluut niet meer mooi strak kon krijgen. Maar er waren ook zeer mooie resultaten. Ik heb deze radio's nog steeds.

Als ik het goed begrijp is jouw kast van plastic en heeft hij volledig de kleur geel.
Echter over deze kleur is dus weer een gele verf aangebracht.

De optie om de kast eventueel weer in de kleur geel te spuiten zou zonde zijn. Hij is dan misschien wel weer mooi om te zien maar de originaliteit is weg en hij is dan ook veel minder waard.

Als je de verf er af gaat halen kom je wel met het probleem dat de beschadigingen aan de bovenkant extra zichtbaar worden. Deze oneffenheden zou je dan moeten wegschuren. En dat kan je dan natuurlijk niet doen op die twee plekken maar over een groot deel van het oppervlak zodat het niet opvalt.

Maar is dat mogelijk bij jou kast / soort plastic. Mijn aanpak zou zijn probeer nu eerst de beschadiging die je zelf heb aangebracht aan de binnen kant, voor bepalen kleur, op deze manier te verwijderen. Dus weg schuren polijsten, etc.

Als dat lukt dan zou dat de aanpak kunnen zijn voor de hele kast. Lukt dat niet dan is (helaas) overspuiten de beste (laatste) optie.

Nog wel een tip: Ga je voor schuren en polijsten gebruik dan geen elektrische mechanische hulpmiddelen. Voor dat je het weet gaat het te hard of er komt te veel warmte vrij waardoor het plastic weer beschadigd. Dus alles met de hand uitvoeren.

Met vriendelijke groet,


Loek


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum