Verf verwijderen van kunststof => voortgang Radiola RA248A (Techniek Radio/TV)

door hoedendoosch @, Amsterdam, 18.03.2022, 19:10 (772 dagen geleden) @ hoedendoosch
Bewerkt door hoedendoosch, 18.03.2022, 19:32

Hoi,

na een middag schuren is dit het voorlopige resultaat. Eerst nat geschuurd met korrel 350/400 om de oneffenheden, verkleuring en vernis te verwijderen. Daarna achtereenvolgens (alles nat) met korrel 1000/2000/3000. Het fijn schuren zal ik op sommige plekken nog moeten herhalen, ben nog niet helemaal tevreden over het resultaat, met name de achterste casing. Dan nog polijsten (heb niets in huis daarvoor). De bovenkant van de kast was dus behandeld met een soort van vernis die in het plastic getrokken is en in de loop der jaren verkleurd. Gelukkig is de kunststof gebruikt door Radiola van hoge kwaliteit, ik zie geen kleurverschil tussen geschuurde en onbehandelde gedeelten.

Chassis had ik al eerder gereinigd, zat onder een vette zwarte drab: het ding heeft natuurlijk zijn werkzame leven gesleten bij Clément en Juliëtte dans la kwizien :-D.

Het luidsprekerrooster was ook goor. Dit is een metalen gestanste dunne plaat die met nietjes op een plank vastgezet is. Voorzichtig de nietjes verwijderd. Daarna kon ik het rooster scheiden van de plank. Gereinigd en weer vastgezet met strookjes dubbelzijdig tape. Ik heb niet gekozen voor nietjes omdat het gebied dat schuil gaat achter de kast op sommige plekken zeer smal is en het meteen zichtbaar is als de nieten het metaal iets verbuigen. Bij het monteren van de kast zit het rooster opgesloten tussen de plank en de kast, dus het hoeft niet muurvast te zitten.

De 'gouden' delen, poten/knoppen/Radiola strip heb ik opnieuw gespoten.

Al met al enkele avonden en een middag werk. Of het toestel speelt weet ik niet, ik heb nog niet naar elektronica gekeken.

Nu is het wachten op de 12 volt lampjes die ik besteld heb en een goed middel om de kast te polijsten.

Ik heb het geheel weer in elkaar gezet omdat ik benieuwd was naar het resultaat.

Pim.

P.S: de sterke kleurverschillen op de foto's is wellicht te wijten aan de belichting. Bewolkt versus zonnig weer. (Let ook op het kleurverschil van de vloer op foto 3 en 4). Alle foto's zijn genomen met een iPhone.

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

--
En nao 't straevele ein bietje zônneschien.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum