Ervaringen met de radio controle dienst (Algemeen)

door FredDijksman @, Nieuw-Vennep, 06.12.2022, 16:06 (510 dagen geleden)

Ik heb vanmorgen een melding gemaakt bij de radio controle dienst ivm een zware storing op de midden golf. Ik ontvang namelijk sinds een paar weken overal in het huis en daar omheen geen enkele AM zender meer ontvangen. Ook mijn favoriete zender extra AM op 1332kHz is niet meer te beluisteren. Tot mijn verbazing werd ik na een paar uur al gebeld voor wat meer informatie.
De rest van het vriendelijke gesprek leidde echter tot niets.
De vriendelijke heer vertelde me dat ze aan dit soort meldingen niets meer doen omdat het over "mobiele" meldingen gaat, dat wil zeggen een ingebouwde ferriet antenne van een buizenradio wordt gezien als een mobiele toepassing.
Wat ze wel gingen doen is eens hier door de wijk rijden om te bepalen of er sprake is van buitensporige storing, maar of dat echt gaat gebeuren vraag ik me af.
De oorzaak ligt volgens de beste man vaak in de schakelende voedingen zoals deze veel worden toegepast. Als suggestie werd mij gedaan een buitenantenne te installeren om dat eens te proberen. Maar dat is voor mij geen oplossing want ik luister soms op de werkkamer maar meestal in de garage in de werkplaats.
Is er iemand die een suggestie voor mij heeft of vergelijkbare ervaringen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum