Ervaringen met de radio controle dienst (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 06.12.2022, 18:04 (510 dagen geleden) @ Maurice
Bewerkt door soundman2, 06.12.2022, 18:17

Het beste is om eerst de elektriciteit in de eigen woning uit te schakelen. Alleen al om te weten te komen of het storende toestel niet in de eigen woning staat. Vervolgens met een draagbare radio met ferriet antenne de richting proberen te achterhalen of de storing uit een bepaalde richting komt. Zal niet meevallen, maar je weet maar nooit. Als je een "dood" punt vindt door de radio(antenne) horizontaal te verdraaien, wijst de ferriet antenne de richting vanwaar de storing komt.
Storingen kunnen gemeen zijn. Bij een klant stoorde de tv zomaar ineens. Het toestel kreeg signaal van ziggo. Het vervangen van de coax kabel en de plastic coax stekers door dubbel afgeschermde coax en Hf dichte stekers en het probleem was weg.

We zijn het niet meer gewend, maar als je de ruimte hebt om buiten een behoorlijk draadantenne te spannen, zo hoog mogelijk, dan kun je misschien buiten de stoornevel komen. Bovendien neemt het radio signaal sterk toe. Doordat de AGC de antennewinst teniet doet, wordt ook het storende signaal naar de achtergrond gedrukt. M.a.w. de S/N verhouding wordt gunstiger. Als tegenpool voor de antenne helpt een metalen buis diep in de grond, met een rechtstreekse draad naar de aardaansluiting van de radio ook tegen het onderdrukken van storingen.
De tijd dat de waterleiding of de CV radiator een goede aarde vormde is lang voorbij.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum