Ervaringen met de radio controle dienst (Algemeen)

door Herm Willems @, Maastricht, 06.12.2022, 17:30 (510 dagen geleden) @ FredDijksman

In de jaren 60 was de peilwagen al onderweg, nog voordat je de hoorn op de haak had gelegd. Maar die tijden zijn voorbij. Zelf had ik op mijn vorige adres ook last van een dergelijke storing. In de tijd dat radio 5 nog op de middengolf zat.

Telefoonnummer van de RCD opgezocht en gebeld. Ook ik kreeg een vriendelijke heer aan de lijn die mij geduldig aanhoorde. Wel klonk hij alsof ik hem zojuist wakker had gebeld, maar dat terzijde.
Nadat ik mijn verhaal had gedaan zei hij: Ach mijnheer, wie luistert er nu nog naar de middengolf? Ik wist in eerste instantie niet wat ik hoorde. We hebben het toch over de publieke omroep die daarop uitzendt? Die moet ik toch ongestoord kunnen ontvangen in dit land? Hij toonde zich zeer empathisch, zeker nadat ik vertelde dat ik nog op lampenradio's luisterde. Dat vond hij mooi, hij had die goeie ouwe tijd ook nog meegemaakt, zo vertrouwde hij mij toe. Ach ja, dat waren mooie tijden.
Maar heeft u ook een draagbaar toestel met een ferrietantenne? Ja, zei ik, daarmee had ik al vastgesteld dat de storing waarschijnlijk uit het huis van de buren komt. Rotte schakelvoeding of zo. Nou, zei hij, dan zijn we er toch? Dan gaat u toch even met ze praten om vast te stellen welk apparaat de storing veroorzaakt. Kan ik doen, zei ik, maar wat moet ik dan doen als zij geen medewerking willen verlenen, komt er dan alsnog een peilwagen?
Hij zuchtte. Nee mijnheer, dat doen we niet meer tegenwoordig, dan moet ik dat hele eind naar Limburg rijden. Daar ben ik een dag mee kwijt.

Ik realiseerde me dat ik op een doodlopende weg terechtgekomen was en bedankte hem voor feit dat hij mij zo geduldig had aangehoord. Graag gedaan mijnheer, succes met de storing en nog heel veel plezier met uw lampentoestellen. Fijn dat er nog mensen zijn die ze anno nu nog steeds koesteren.

Bovenstaand verhaal speelde zich af de de jaren 90 van de vorige eeuw...


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum