PTT Distributie versterker weer in de luidspreker (Techniek Radio/TV)

door Anton van den Oever @, Hazerswoude-dorp, 19.04.2023, 01:59 (367 dagen geleden) @ Maurice

Maurice, intéressant dat je er aan gemeten hebt.:OK:
De foto van het signaal op de anode van B1 laat wel duidelijk zien dat er op dit punt nogal wat vervorming ontstaat, verderop wordt dat wel weer wat rechtgetrokken door de tegenkoppeling.
Verbazend is wel dat er voor iets van 1,83 W nuttig uitgangsvermogen ca. 0,2 W (meer dan 10 %!) moet worden opgeofferd in de tegenkoppeling om de boel weer een beetje recht te trekken.
Zoals ook in de door jouw aangegeven link wordt gesteld is de instelling van B1 op deze manier ver benedenmaats en nauwelijks bruikbaar, het verbaasd mij dan ook dat er nog zoveel signaal uitkomt.
Het lijkt mij dan ook een fout dat het schermrooster aan de min ligt.
Mogelijk wilde men inderdaad de versterking wat terugbrengen door B1 als triode te schakelen en is het toen misgegaan, wie zal het zeggen?
Wat er ooit aan ten grondslag heeft gelegen om het zo te doen kunnen we alleen maar naar raden, bovendien lijken na 60 - 70 jaar de meeste soldeerverbindingen “origineel af fabriek”.
Aangenomen dat je er niet dagelijks urenlang naar gaat zitten luisteren zou ik er persoonlijk niets aan veranderen, maar met het schema en de commentaren hier op papier gezet zo weer in de kast doen.
Heb je tenminste wel een uitvoering van deze PTT luidspreker met een leuk verhaal erbij. ;-)
m.vr.gr.
Anton van den oever


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum