TECH TE-20 meetzender problemen (Techniek Radio/TV)

door Beach11 @, Noordwijk ZH, 18.02.2024, 17:47 (74 dagen geleden) @ Maurice

Voor diegenen die 'net inschakelen': dit is een nieuw draadje in navolging van
https://nfor.nl/index.php?id=250308

Samenvattend: De TE-20 signal generator wordt gespecificeerd op output (H) van 100mV. Op die van mij en die van Maurice blijkt de output 5Vtt en het signaal is enorm vervormd. Dit apparaat lijkt veel op de LSG-10, en in de eerdere thread blijkt dat die wel een redelijke sinus genereert en ook op een lagere spanning.

@maurice:

Jouw en mijn TE-20 lijken identiek te meten. Zou het zo bedoeld zijn geweest?

Ik heb een poging gedaan de RF oscillator in LTspice te zetten. Bij gebrek aan een model voor de 12BH7 heb ik er een ECC83 in gezet (want dat model heb ik dan weer wel :-) ). In de simulatie zie ik eigenlijk hetzelfde optreden als in het echt. De boel loopt gigantisch vast op de 0. Ik heb ook wat ge-experimenteerd (in spice) en het lijkt erop dat het verlagen van de voedingsspanning al iets helpt, en een 470k weerstand tussen 5pF en 2e trap doet ook veel goeds. Een weerstand van ca 5k in de cathode vd 1e trap (de oscillator) pimpt het signaal wat meer naar een sinus. Die weerstand kan niet veel groter want dan stopt de oscillator.

Ik heb de soldeerbout nog niet gepakt. Dan zal ik eerst wat onderdelen moeten zoeken en het apparaat leent zich niet echt voor even snel wat proberen.... Zit op sommige plaatsen best krap.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum