Welke stationsschaal in Nederlandse Philips 640A? (Techniek Radio/TV)

door Nico den Haak, 06.04.2008, 11:30 (5888 dagen geleden)

Hoi allemaal,

Gisteren een ongeloofelijke mazzel gehad. Een mooie origineel Nederlandse 640A aan de collectie toegevoegd. Na tijden van enkel dingen verkopen, was deze aankoop de hoogste tijd :EVL:

Het toestel verkeerd in een eerlijke conditie, lak doek en achterwand zijn oorspronkelijk en in goede, zij het vervuilde staat. Enkel de stationsschaal zou ooit verwisseld kunnen zijn, er zit op deze radio een schaal met groot gedrukte namen in zwart en rood. Ook zijn de plaatsen allemaal gedrukt in een rechthoekig kader, bovendien zijn alle Engelse namen in het rood gedrukt.

Ten overvloede staat er binnenop de schaal dialplate B.

Toendertijd is een Nederlandse 640A waarschijnlijk niet afgeleverd met deze schaal. Ik ken schalen nummer: 28695442 en 43, deze hebben kleine letteropdruk zonder kaders. Midden boven zit ook een soort van dakje met witte en rode punten waar namen achter gegroepeerd zijn. schaal 43 heeft enkel witte en zwarte punten. Nu komt mijn vraag. Wie heeft een origineel Nederlandse 640A, en welk nummer schaal zit daarin? De Nederlandse hebben op het achterschot het stickertje met de Nederlandse octrooinummers erop. Het nummer van de schaal is te zien wanneer je haar eruit schuift. Links onder aan de rand staat het nummer.

Gek genoeg heb ik een Nederlandse advertentie van de 640A aan de muur hangen, waarin een schaal zit met groot gedrukte namen in rechthoekige kaders...

Dit om het makkelijk te houden.

Groet,

Nico den haak.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum