Welke stationsschaal in Nederlandse Philips 640A? (Techniek Radio/TV)

door Nico den Haak, 07.04.2008, 12:32 (5887 dagen geleden) @ Nico den Haak

Hoi allemaal,

Vandaag de 640 nog maar eens aandachtig bekeken. Het ergste vuil van de kast gehaald, het juiste zenderschaaltje erin, en eigenlijk wordt ik iedere dag een beetje blijer met deze nieuwe aanwinst. Een radiovriend uit Amsterdam zou zeggen:

Een 640 mag in geen verzameling ontbreken!

Ik heb ooit de 640A van Albert Z horen spelen, en weet dus wat zo'n radio kan. Een toptoestel uit 1934, de opvolger van de 636A. Philips heeft bij deze radio (in tegenstelling tot de Kathedraal), wel alle juiste technische registers opengetrokken. De absolute top onder de rechtuit radio's van dat moment. Vier afgestemde kringen en een fatsoenlijke afstemcondensator. Bovendien een uitstekend detectiesysteem. En op dit moment nog leuk betaalbaar ook, wat wil een verzamelaar nog meer :-)

Mwahh, niets eigenlijk.

Ik ben wel een beetje fan van de techniek van een 640A. Het is de beste rechtuit uit de Eindhovense fabriek. Men moest concureren met de super, die had een jaar later het pleit al gewonnen. Over de styling verschillen de meningen. Boze tongen beweren dat ze teveel weg heeft van een grafzerk.

Ik vind het wel wat hebben zo'n muzikale grafsteen in huis ;-)

Groet,

Nico den Haak.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum