ratelcondensator (Techniek Radio/TV)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 26.07.2011, 17:00 (4673 dagen geleden) @ onbekend

Ik ben afgegaan wat er op deze Wima staat. Nogmaals gekeken maar toch echt goed gezien 750 v. Er zitten in dit toestel zeker 7 van deze wima condensators. Lijkt me sterk dat deze condensators allemaal vervangers zijn van kapotte voorgangers.

Er zijn genoeg Philips toestellen gebouwd waar deze condensatoren vanuit de fabriek gemonteerd zijn. Kwestie van wat is op voorraad en uit welke fabriek komt het toestel.

Ikzelf ben redelijk bekend met de begin jaren 60 toestellen van Philips, en heb daar ook al een heel ratjetoe aan verschillende typen condensatoren meegemaakt. Volgens de codering op het typeplaatje komen al die toestellen uit de fabriek in Leuven, maar op dezelfde plaats (in verschillende toestellen, dat wel), ben ik al 5 verschillende typen condensatoren tegen gekomen. Betreft hier dan het toonregelnetwerkje vanaf de aftakking op de volumepotmeter van B5X-serie plano's.
Daar reeds aangetroffen een teerknol (voor het eerst in vele jaren, maar het is er één), 'normale' mosterd condensator (in normale opdruk met letters maar ook met kleurbanden), 'mosterd' condensator met bruinige brosse omhulling, bruine Wima toffee, oranje in heldere epoxy gedompelde Ero/Wima's.

Wist overigens niet dat de V in de code verwijst naar 1000 volt. Weet je toevallig ook de codes van de andere waarden?

In de tips en truuks staat een lijstje van Philips coderingen. http://www.philipsradios.nl/tips-en-trucs/condensatoren/cond.htm#Codering

Is de V niet de aanduiding voor de eenheid van spanning (volt) op die Wima condensator?

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum