Philips 2531 DOET HET EN SPEELT! (Techniek Radio/TV)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 05.06.2008, 14:44 (5812 dagen geleden) @ Sven Zijlemaker

Hallo Sven, allereerst gefeliciteerd met het goede resultaat. Het oude beestje speelt weer. Heb je de onderplaat nog losgekregen? Daar staat een stempel met een productiedatum:

[image]

Zoals Matthias al schreef moet je altijd voorzichtig zijn met dat oude spul. Eén ding is zeker; een 2531 is een erg degelijk gebouwd toestel met bijvoorbeeld veel draadgewonden weerstanden en andere onderdelen van goede kwaliteit. Voel maar eens hoe zwaar dit toestel is. En natuurlijk kun je hem gebruiken zonder variac, dat doe ik zelf meestal ook (uit gemak).
En 99 van de 100 keer gaat het gelukkig goed, maar die ene keer heel misschien niet en houdt een zeldzame E442 buis er mee op. En dan zeg je tegen jezelf: had ik maar mijn variac gebruikt, dan was het niet gebeurd.
Ik denk dat Matthias dat bedoelt. En je hebt nu een variac, dus waarom zou je hem niet gebruiken.
Overigens is de transformator van een 2531 redelijk goed beveiligd: helemaal links op de foto zie je de voedingstrafo en het metalen stripje is de beveiliging: volgens de servicedocumentatie smelt bij 96 graden de soldeerverbinding van rosemetaal en springt het bladveertje los. Nu nog een leuke foto van je radio:-)


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum