Philips 2531 foto´s. (Techniek Radio/TV)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 06.06.2008, 17:35 (5811 dagen geleden) @ Sven Zijlemaker

Hallo Sven, misschien vind je dat er nog weinig reacties op de fraaie foto´s van de 2531 komen, maar ik denk dat het komt omdat de thread al weer helemaal onder aan de pagina staat en al bijna het archief in duikt. Maar het weekend is nog maar net begonnen.
Je vroeg je af waarom er zo weinig zenders te ontvangen zijn maar dat ligt denk ik in de eerste plaats aan de gebruikte "antenne". Als je in de gebruiksaanwijzing kijkt (downloaden van internet) zul je ontdekken dat een goede antenne meer is dat het rolletje ijzerdraad dat je nu gebruikt.

Er zijn wel mede forumlezers die een goede antenne voor zo'n radio uit 1930 hebben gebouwd, maar dat kan niet altijd gerealiseerd worden (je moet wel de ruimte hebben thuis....). Vaak is een antennedraad van 5 meter lengte al voldoende.

De radio is dus weer perfect spelend en het enige minpuntje is dat er een stukje bakeliet van het deksel is afgebroken. Je kunt dat wel repareren, maar dan moet je wel heel veel ervaring hebben met het werken met kunsthars. Het allermooiste zou wezen als iemand nog een goed deksel voor je heeft.

En een goed deksel is heus nog wel te vinden. Ik zou je haast willen aanraden:
Plaats vanavond een leuke oproep op dit forum en wie weet kan iemand je helpen. Pas dan is je 2531 weer 100% in orde. :-) Groeten, Hans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum