Philips 2531 DOET HET EN SPEELT! (Techniek Radio/TV)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 05.06.2008, 15:02 (5812 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Inderdaad Hans, dat bedoel ik.

Het kan prima zonder variac, zo werd het vroeger uiteraard ook gebruikt, alleen is het spul nu 80 jaar ouder.

Daarnaast laat je dit soort toestellen niet dagelijks uren achter elkaar spelen, dus als je toch eens een keertje het ding aanzet, waarom dan niet even toch voorzichtig aanzetten.

En uiteraard niet onbewaakt aan laten staan.

En Sven, wat betreft het aansluiten van een grammofoon direct op het net zie ik niet echt problemen. Tenzij er in die grammofoon nog wat oude condensatoren zitten bijvoorbeeld, dan die ook even controleren.
De grammofoon via de variac kan eventueel wel, maar is niet echt nodig. Een te lage spanning kan er ook voor zorgen dat het motortje niet voldoende kracht heeft om de plaat rond te draaien (het toerental is vaak afhankelijk van de netfrequentie).

Schakeling met lamp kun je in principe weglaten als je zeker bent dat je apparaat goed werkt (dus zonder kortsluiting). Geeft je alleen geen indicatie als er tijdens het gebruik nog wat optreedt.

Wat betreft meerdere apparaten op de variac aansluiten moet dit geen probleem zijn, mits je binnen de aangegeven maximale stroom blijft die door de variac geleverd kan worden.

Maar goed, ga nu genieten van je toestel en wees gewoon voorzichtig bij het aansluiten en gebruik.

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum