Wat te meten met scoop bij buizenradio's (Techniek Radio/TV)

door Ed van der Weele † @, Zeist, 07.10.2011, 06:56 (4608 dagen geleden) @ peerlinck

Er zijn diverse boekjes uitgebracht waarin wordt beschreven hoe met een oscilloscoop metingen kunnen worden verricht. Onlangs werd er hier zo'n boekje aangeboden "Handleiding voor de KSO" http://www.nfor.nl/archief/index.php?id=103433

Op deze website http://www.nostalgiaair.org/References/Articles/post/index.htm wordt beschreven hoe het signaal is te volgen door een buizenradio. Het artikel is geschreven voor een 'signal-tracer', d.i. een laagfrequentversterker met een detector waarmee de signalen hoorbaar worden gemaakt, maar als je "hoorbaar" vervangt door "zichtbaar" is het artikel toepasbaar voor de scoop.
Heel aardig is dat men in het schema in het eerste hoofdstuk testpunten heeft aangegeven waarop kan worden geklikt waarna de bijbehorende tekst verschijnt. Het artikel is in het Engels.

Om mee te beginnen is een radio die goed functioneert het makkelijkst omdat je dan niet in verwarring wordt gebracht door eventuele defecten. Je kan met de goede radio leren wat je zou behoren te zien.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum