Wat te meten met scoop bij buizenradio's (Techniek Radio/TV)

door fred101 ⌂ @, Waardenburg, 08.10.2011, 05:22 (4607 dagen geleden) @ guido

Ja, goed he, zo'n fish eye lens :-D
In werklijkheid is het idd kleiner dan lijkt ( maar jij hebt het volgens mij niet na de verbouwing gezien.) er staat tegenwoordig nog een Tek 547 op scopemobiel met iets van 17 plugins bij en rechts buiten beeld van de foto zit nog 2 meter waar een hele calibratie set up staat ( 2 dividers, 3 calibrators, nul volt meter, electrometer, 7,5 digit meter, guildline standaard en nog een bbc goerz schrijvende voltmeter en 1 GHz philips PM3410 sampling scoop.

On topic,
Tpoic starter, als je meer wil leren over werken met een scoop dan ben je altijd welkom voor een demo cq les in scoop gebruik. Een scoop is een heel zinnig en belangijk ding waar je heel veel mee kan, als je tenminte weet hoe, en je weet wat je waar kunt/ moet zien. Zonder die kennis ze je alleen wiebelende lijntjes of figuurtjes maar kun je niet beoordelen of dit correct is. Vaak genoeg zitten mense naar dingen te kijken die er niet zijn, door dat de scoop of probe niet geschikt is, door foute instellingen of meetopstelling. Met een probe belast je een circuit en dus beinvloed je het. Soms verwaarloosbaar, soms lijkt er daardoor een probleem wat er niet is.

Ik heb een tutorial geschreven over scopen. Niet hoe je hem gebruikt maar over wat een scoop is, wat de specificaties betekenen en waar je op moet letten bij aanschaf. Het staat als pdf op mijn site en ook als artikel op circuits online.

--
Fred\'s opvangtehuis voor verweesde buizenbakken
http://www.pa4tim.nl


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum