Te lage spanning (Techniek Radio/TV)

door Paul Brouwer @, Haarlem, 22.08.2008, 21:54 (5749 dagen geleden) @ ruud

Hallo Ruud,

Kwestie van wat is uitzondering wat is regel.

Uitzonderingen en/of regels bestaan niet. Elke storing is toch weer net even anders.

Vervorming in geluid gepaard met te lage voedingsspanning is vaak de koppel C, dus ga je daar eerst meten (g1 van EL). Als dat fout is laten we de AZ met rust.

Dat is dus ervaring, gericht zoeken bij een herkenbare fout, scheelt tijd en soms ook schade, hoe meer je prutst hoe groter de kans dat er dingen mis gaat aan het oude spul.

Ik heb ook wel eens een voeding van een K9 helemaal gesloopt om er achter te komen dat de cascade fout was, een veel voorkomend probleem bij die kasten.
Dus voortaan was het, hikkende voeding?, Laat die voeding maar met ryust maar kopel de cascade even los, hikkebn voorbij? fout gevonden.
Alles is dus niet als het lijkt, hikkende voeding, juist niet in de voeding beginnen.
Te lage voedingspanning samen met vervormd geluid? Niet met de voeding beginnen maar met de koppel C voor - eind vertsterker, daar beginnen we met meten.

Nou, wat is daar nu fout aan

1. Ik hou mij helemaal niet met TV's bezig. Die moeten het bij mij gewoon doen. :-P
2. Er is niets mis met jouw stelling.
3. Door in een A of X Philips toestel de buizen eruit te trekken, met name de EL), is het meten van de voedingsspanning een fluitje van een cent.
Zo'n koppel-C aan één kant loshalen en doormeten of de spanning op g1 van de EL meten, gaat vaak net even lastiger. (dit is mijn ervaring)

Mij is geleerd "beginnen bij het begin; de voeding". Die breng je als eerste op orde. Daarna komt in gevallen als deze het LF-deel pas aan de orde.

Groet,
Paul

--
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum