Vaarwel analoge TV- uitzendingen Vlaamse Radio & Televisie (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 02.11.2008, 16:57 (5665 dagen geleden) @ Francesco

Dat digitale gebeuren gaat de mensen straks veel geld kosten.
Het wordt verkocht onder het mom dat het vele malen beter is.
Laat ik vooropstellen, dat het menselijk oog het 3,8 en 4,8 MHz blokje in het testbeeld, op normale kijkafstand al ziet als een grijs vlakje, dan heeft scherpte zoals bij een computermonitor het geval is, weinig zin.

Maar het grote nadeel van digitale ontvangst is, is dat je voor elke tv en video een eigen decoder nodig hebt. Op centrale antenne of een eigen buiten antenne sluit je naar believen elk gewenst aantal aan. Nu zullen de decoders in de toekomst (en ook nu al) wel vast in de tv etc zitten, maar een decoderkaartje heb je altijd nodig. Daar gaat je abbonnement van "slechts 6,95 euro " . Het is inmiddels al weer 7,50. Je gaat dus gewoon per toestel betalen. Aangezien de kabelaars de kabel willen gebruiken voor telefonie, internet en weet ik al wat niet meer, blijkt dat die 30 tv zenders behoorlijk in de weg zitten. Digitaal worden ze in een paar kanalen geperst, tel uit je winst. Bij ons in de regio zijn de decoders gratis verstrekt, dus wie kan er nou bezwaar maken als vandaag of morgen de kabel alleen nog maar digitaal is toch? Eilaas, per toestel een kaartje, dat wordt een stuk duurder als een abbonnement van 12,95 euro.
Digitaal is beter, dat weet ik ook wel, maar de grote (financiele) winst is toch voor de neteigenaar.

Ik zal wel weer ongelijk hebben, maar ondanks alle beweringen en privatiseringen en de euro, is er naar mijn bescheiden mening, maar weinig goedkoper geworden.

Henk Roovers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum