Vaarwel analoge TV- uitzendingen Vlaamse Radio & Televisie (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 02.11.2008, 21:11 (5664 dagen geleden) @ Rene Daemen
Bewerkt door soundman2, 02.11.2008, 21:29

Hallo Henk

Bij KPN Digitenne mag per gezin op 1 abonnement 3 ontvangers in huis hebben
men betaalt gewoon €7,50 dus de andere 2 kosten niets meer
zelf ook 3 ontvangers 1 met HD topfield in woonkamer 1 samsung slaapkamer
andere hobby kamer voor testen oude tv of versterkers van radio enz
mvg Rene Daemen

Dat schiet dus niet op. Ik heb even geteld, maar met de hobbyruimte meegeteld en de video zit ik in een tweepersoonshuishouden al met vijf ontvangers
1)Een in de kaner
2)de video in de kamer
3)een op de slaapkamer
4)een op de "hobbykamer" van mijn ega, strijken en TV kijken is gezellig
5)een bij mij in de werkplaats. Wil ik dan gelijktijdig ook nog aan een TV werken, dan zijn het er al zes.
Dan praat ik helemaal nog niet over een gezin met kinderen, die tegenwoordig ook hun eigen tv en vaak ook een video met harddisk en dvd of een computer met een tvkaart hebben.
De meeste digitale ontvangers kunnen zowel radio als tv doorgeven, maar dat weer niet gelijktijdig. Wil je dus tv kijken, iets anders opnemen, terwijl iemand anders met de hoofdtelefoon naar de radio luistert, (die draadloze hoofdtelefoons van tegenwoordig klinken echt wel), dan worden het er nog meer.
Ik weet niet of er al stereosetjes zijn met een digitale tuner erin.

Dan praat je al over acht a tien stuks, dat lijkt overdreven, maar ik zou de gezinnen niet graag de kost geven waar nog meer toestellen staan, zoals ook nog een in de keuken en in de serre.
Ook mileutechnisch ontstaat er natuurlijk een probleem. Bij al die apparaten zitten afstandsbedieningen en daar moeten allemaal batterijen in. Universle afstandsbedieningen reduceren dan wel weer het benodigde aantal. Maar de overbodig geworden originele afstandsbedieningen komen ook uiteindelijk in het milieu tercht.
Krijg ik ineens een idee.
Miljoenen afstandsbedieningen hoeven niet meer geproduceerd te worden, als alle fabrikanten dezelfde kodes zouden hanteren. Philips heeft dat geprobeerd met de RC5 code. waarin geloof ik 32 blokken beschikbaar zijn van 64 codes. Een aantal zijn al ingevuld voor radio, tv, video en de rest is vrij progammeerbaar .
Helaas hoort bij elk apparaat weer een nieuwe afstandsbediening. Zelfs apparaten die sterk op elkaar lijken, zijn vaak blind voor de AB van de dubbelganger. Mooi karweitje voor Brussel.
Bovendien kunnen alle apparaten geleverd worden zonder AB, hetgeen ze weer goedkoper maakt.

Ik stel een afstandsbediening voor, met touchscreen, die door de toestellen waarvoor hij gaat dienen geprogrammeerd worden. Middels een stukje software in het te bedienen toestel, kan dan elke fabrikant jou AB vullen zoals hij dat wenst. Je hoeft maar eenmaal een AB software platformpje te ontwikkelen.
Lang leve het milieu
Of draaf ik nou een beetje door.....:-(

Henk Roovers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum