Vaarwel analoge TV- uitzendingen Vlaamse Radio & Televisie (Techniek Radio/TV)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 02.11.2008, 17:00 (5665 dagen geleden) @ Francesco

Hallo Francesco,

Dat is jammer. Maar ze hebben het toch nog een tijd langer uitgehouden dan bij de noorderburen.

Begrijp ik het goed dat je nu een soort van testbeeld te zien krijgt waarop iets staat van 'jammer maar helaas' als je nog analoog probeert te ontvangen (dus zender nog niet uit, maar wel de uitzendingen)?

Enkele dagen geleden hier in de krant een artikel over een noodpakket voor als er een calamiteit gebeurt. Daarin o.a. een stuk of 10 kaarsen, lucifers, isoleerdeken, én een opwindbare radio (of op zonne energie). Gewoon een analoog geval.

Aangezien de overheid graag over zou gaan naar digitale ontvangst via de ether heb je daar dus ook weer niks aan.

En als ze een digitale ontvanger in dat pakket zouden stoppen ook niet. Grote kans dat de uitzendingen dan via lokale zenders met laag vermogen gaan. Kun je met een beetje pech dus niks meer ontvangen als er echt iets gebeurt en er valt bijvoorbeeld in een groot gebied de stroom uit. Zender uit de lucht, geen ontvangst.

Nee, houd dan maar lekker een paar honderd kilowatt op de middengolf in de lucht waarmee je meer dan landelijke dekking hebt. Dat verbruikt waarschijnlijk nog minder energie en kost minder qua onderhoud en installatie dan die honderden/duizenden kleinere digitale zendertjes.

Nou dan ook maar een eigen tv zendertje bouwen in navolging van de forum-middengolf zender.

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum