Veiligheidsaarding (Algemeen)

door verbeek @, Zutphen, 29.01.2018, 07:24 (2276 dagen geleden) @ verbeek
Bewerkt door verbeek, 29.01.2018, 07:38

Het is altijd goed als anderen kritisch naar mijn schrijfsels kijken en reageren. Dank daarvoor.
De alinea over de aardlekschakelaar ("differentiaalstroombeveiliging, ok, maar niemand weet wat je bedoeld) achter een scheidingstrafo klopt inderdaad niet. Er is geen verschilstroom te meten aan de primaire kant van de scheidingstrafo.

Of je met je meetinstrumenten een randaarde aan het te meten object introduceert, hangt van de klasse van veiligheid van het meetinstrument af. Er zijn scopen zonder randaarde stekker (klasse II dus) waar dit dus niet gebeurt, zie de reactie van Cornelis.

Beroepshalve zie ik nog wel eens een meterkast van binnen. Dat varieert van een voorbeeldig opgeruimde kast tot een opbergruimte waar, behalve de groepenkast en gasmeter, van alles bij gepropt is. CAI aansluiting, telefoonkabel, router- en/of WiFi kastjes/ extenders naast de nodige schoonmaakmiddelen en opbergdoosjes. In negen van de tien gevallen is er een extra enkelvoudige wcd ("stopcontact";)) bij geplaatst waar een meervoudige "spanningsslof" op aangesloten is. Op dat verlengsnoer zit het modem-, Wifiadapters plus een oplaadbare zaklamp en kruimeldief aangesloten. Alles hangt letterlijk aan elkaar. Het verbaasd me dan ook niet dat er fik uitbreekt in zo'n meterkast. Dat heeft niets van doen van het materiaal waar de groepenkast van gemaakt is.
Als je een vergelijkbare meterkast hebt, is het raadzamer de boel te fatsoeneren en een brandmelder op te hangen.
Zie ook deze link


Gr. Paul


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum