Kwaliteit buizen (Techniek Radio/TV)

door John Hupse ⌂ @, Schoonhoven, 10.04.2018, 11:03 (346 dagen geleden) @ Frans Hamer

Heel graag een antwoord hierop.

je hebt geen vraag geformuleerd, het is dus onmogelijk om een correct antwoord te geven, hoe graag je dit ook wilt.

Zoals Anton al zegt bepaal je met een standaard emissietest de conditie van de kathode van de buis. Aangezien de kathode het gedeelte van de buis is dat aan slijtage onderhevig is kan het nuttig zijn om de standaard emissie te meten. Naast het bepalen van eventuele sluitingen en lekken tussen de elektrodes.

De standaard emissie wordt uitgedrukt in mA. Dus niet in procenten, dat is een hardnekkig misverstand.

Een aantal buizentesters meet niet de standaard emissie, maar de anodestroom bij een vooraf gegeven instelpunt, of meet de steilheid, eveneens bij een vooraf gegeven instelpunt. Een buizentester die de levensduur meet ben ik nooit tegengekomen.

Het resultaat van een anodestroomtest of een steilheidstest is zeker niet gelijk of vergelijkbaar met het resultaat van een standaard emissietest, ik heb dit op dit forum al vaker uitgelegd. Het resultaat van zo'n stroom- of steilheidstest is uiteraard afhankelijk van het gekozen instelpunt, dit blijkt ook duidelijk uit het relaas van Piet van der Pol.

Voor de standaard emissietest geldt dat het resultaat onafhankelijk is van een vooraf gekozen instelpunt, het is in dat opzicht dus een absolute meting.

Vorig jaar stelde je de vraag "Hoe emissiewaarden in procenten uitdrukken?". Het antwoord vind je hier https://www.nfor.nl/archief/index.php?id=243771

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum