BX998A lage tonen speaker vervangen (Techniek Radio/TV)

door Laurens @, Zaandam, 26.08.2018, 16:31 (2067 dagen geleden) @ huub.jak

Daar ben ik het dan weer niet mee eens. Veel radio's uit het FM tijdperk kunnen meer weergeven dan dat de ouderwetse consumenten-elementjes konden aftasten. Meestal zit je dan aan een frequentiebereik van 60hz tot 12 a 14khz met wat pieken en dalen. Uitgezonderd de MD en hifi keramische elementjes.

Je beperken tot de oude elementen, is een deel van de capaciteiten van de radio gewoon onbenut laten. Ze hebben niet voor niets een OTL eindtrap er in gezet zodat ie het diepste laag en hoogste hoog goed weer kan geven.

Een normaal gemasterde opname die je afspeelt met een goede platenspeler met rechte frequentiecurve, bandrecorder of een CD speler/PC levert in het algemeen het objectief beste resultaat op. Problemen krijg je daar dus pas mee als je sterk (in dynamiek) gecomprimeerde muziek speelt en dat lost een ouderwets element ook niet op.

Als je gecharmeerd bent van het niet al te neutrale geluid van van de jaren 50 kristalelementen, dan kan dat natuurlijk. Daar is niets op tegen. Maar dat is dan heel subjectief, en zeker niet de meest waarheidsgetrouwe weergave van wat er op de opname staat.

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum