Catalogus Radio Detha (Techniek Radio/TV)

door Herm Willems @, Maastricht, 27.08.2018, 19:50 (2040 dagen geleden) @ John Hupse †

We zijn wat afgedreven van waar het aanvankelijk om ging. "Off topic" is de omschrijving die men er hier op het forum voor pleegt te gebruiken. Ik vroeg mij namelijk af was wat de reden zou kunnen zijn dat DETHA in 1922 complete toestellen verkocht, zich in 1924 slechts beperkte tot onderdelen, en in 1926 weer complete radio's verkocht.

Jouw verklaring was: "aanvankelijk werden in Nederland radiotoestellen vooral zelf gebouwd. Rond 1925 verschoof deze markt geleidelijk richting kant-en-klare toestellen. Daar komt dat door."

Ik reageerde met: "Ik denk dat je die datum best wel wat verder vooruit kunt schuiven John. Denk maar eens aan de Varadyne, Cassandra e.d."

Dat bracht ons o.a. op de 2501 en vervolgens op de kneepnummers van de lampen uit de begintijd van Philips.

Uiteindelijk is mijn vraag nog steeds niet beantwoord. Maar dat geeft ook niet, dat is het lot van de vorser naar de geschiedenis van de radio. Een gebied waar ik mij al sinds eind jaren 60 mee onledig houd. Elk antwoord roept nu eenmaal weer nieuwe vragen op en harde uitspraken blijken uiteindelijk maar moeilijk staande te houden als je er eens dieper in duikt. Maar ja, dat is nu eenmaal het lot van elke onderzoeker.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum