Pick-up AG4456 slaat niet automatisch af (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 03.11.2018, 14:53 (138 dagen geleden) @ Willem
Bewerkt door soundman2, 03.11.2018, 15:06

[image]


Ik heb er één gemaakt.


Als de plaat speelt, zal de plastic nok op de beugel zich langzaam naar de plateau as begeven. De nok op de plateau as is wat afgeschuind. Als de plastic nok die as wil raken, wordt hij teruggeduwd, Dat kan door de slip met de veer tegen de messing beugel. Dat mag niet te stroef, maar ook weer niet te licht lopen..
Als de naald in de uitloopgroef komt, dan is de verplaatsing van de plastic nok zo groot, dat deze niet meer door het afgeschuinde gedeelte van de nok wordt teruggeduwd,maar de verplaatsing is in een omwenteling zo groot, dat de nok meegenomen wordt door de plateau as. De beugel wordt dan richting de schakelaar geduwd en de pu slaat af. Als het goed is komt de plastic nok al bijna halverwege een singletje tegen de plateau as.
Bij jouw klacht, zou de beugel met plastic nok bijv, te ,moeilijk kunnen draaien, waardoor hij onvoldoende wordt meegenomen door de messing stift. Die beweging kun je volgen als je de pu arm beweegt met afgenomen plateau. De messing staaf moet de arm met plastic nok vlot mee naar het midden trekken.


[image]

Overigens kijk je loodrecht op de as van het plateau. Als daar een putje in zit, moet je dat met een zoetvijltje wegvijlen.
Dat putje komt er alleen in als in het plateau een stalen kogeltje zit. Later zijn de plateau's voorzien van een kunststof kogeltje en dan is er geen slijtage. Door de inwerking van een stalen kogeltje op de as gaat de pick-up langzamer draaien. Als je het niet weet krijg je de pu niet op het juiste toerental!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum