Pick-up AG4456 slaat niet automatisch af (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 03.11.2018, 17:55 (257 dagen geleden) @ rgb
Bewerkt door soundman2, 03.11.2018, 18:28

Het systeem is helemaal niet kritisch. Met het plateau eraf kun je precies de beweging van de arm met de plastic nok zien. Begin met het opspannen van de arm naar links (alsof je de pick-up start). Beweeg dan de arm naar binnen, het armpje met de plastic nok, moet nu gewoon de toonarm volgen en naar het midden gaan. Als het draaipunt van de schakelarm met de plastic nok niet goed draait, zal de messing stift hem niet goed mee kunnen nemen. Die arm moet dus gewoon soepel kunnen bewegen. Omdat de plastic nok niet door het plateau terug geduwd wordt, kun je dat met de hand ook testen. Hoe hard de messing stift trekt ligt aan het veertje met de drie standen.
Staat dat veertje erg strak, dan moet de nok stevig duwen on de arm terug te krijgen. Dat terugduwen kun je horen als je goed luistert. Je kunt je misschien voorstellen dat, in geval de messing stift vast verbonden zou zijn met de arm met plastic nok, de toonarm uit de groef gedrukt wordt. Nogmaals als het werkt en je begrijpt de werking, dan zul je zien dat het absoluut geen kritisch systeem is.
Het messing staafje mag geen beschadigingen hebben, het moet dus glad zijn. Heel licht inoliƫn kan geen kwaad, maar droog zou het ook gewoon goed moeten werken.
Draait het armpje met de plastic nok soepel en volgt het goed de beweging van de arm?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum