Oer-K7, G2 instelling beeldbuis verloopt (Techniek Radio/TV)

door Gert Wouters @, 08.09.2019, 19:52 (12 dagen geleden) @ Gert Wouters

Deze namiddag het apparaat toch nog even aangepakt.
Ben begonnen met het simpelste: de boosterdiode zelf.
Na start even de multimeter op de emitter van de 25V stabilisator gehangen (Ingang van die stabilisator, komt van lijntrafo. Even geen schema bij de hand, dus weet niet precies welke het TS nummer is). Aanvankelijk stond bij koude start daar een 26,7V. Na een minuutje of 5 werd dat 25,8V. Na een half uur was dat nog steeds aan het schommelen tussen 25,7 en 25,8 ifv de beeldinhoud.
De kleuren werden na 5 minuten ook goed en bleven dat toch al gedurende een half uur. Zou het zo simpel geweest kunnen zijn? Dom dat ik daar 3 jaar geleden niet aan dacht, aan die PY500...

Nu goed, met het verwisselen van die buis heb ik er een convergentieprobleem bijgekregen. Hiervoor nooit gehad. Zie foto... [image]

Ik weet nu niet of er een draadje gelost is of niet. Ik dacht van snel even die convergentie te regelen als het ding op zijn plaats stond. Er is eea van spanningen lichtjes veranderd door die nieuwe boosterdiode dacht ik (weeral) naïef.
Voor het rood dat boven en onder komt piepen is er een regeling voorzien. Regelt niks meer. Moet ik dus de volgende keer heel die toren weer afbreken en even kijken wat er kan misgelopen zijn.

To be continued, maar niet voor direct. Er komt weer een drukke week aan...


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum