Lamentatie over NPO4 (Algemeen)

door gerard ⌂ @, Zeist, 14.10.2019, 13:12 (235 dagen geleden) @ humfred

dat het wat naïf is om te verwachten dat iedere FM zender in je omgeving ongestoord te ontvangen moet zijn op een binnenantenne.

Daarin ga ik wel met je mee. Maar ik woon wel binnen zichtafstand van de sterkste en hoogste FM zender van het land!

Zet een buitenantenne op je dak, aangepast aan de polarisatie.

Dat is voor de ontvangst natuurlijk wel goed. Ik heb op 10 plekken in mijn huis een ontvanger staan die ik regelmatig gebruik en zou dus ook m'n hele huis moeten bekabelen met coaxdraad en verdeelversterkers. Dus toch maar niet ...

Kort samen gevat: de FM band van vroeger is niet de vergelijken met de "overbewoonde" FM band van tegenwoordig.
Aan selectiviteit en andere ontvangstprestaties die tegenwoordig noodzakelijk zijn was vroeger niet te denken.

Hier zeg je ook weer iets heel interessants. Ten eerste dat moderne ontvangers in het algemeen beter werken dan oude, dit is inderdaad ook weer helemaal meetbaar en verifieerbaar en ik ben het met je eens.
Maar eigenlijk zeg je ook dat, hoewel de FM-band nog steeds in gebruik is, onze oude ontvangertjes niet meer geschikt zijn voor dagelijks gebruik, maw. de kliko in kunnen. Dat zou toch een beetje jammer zijn!
En ondertussen heb ik de radio-4-problematiek ook met moderne radio's! Die voldoen dan ook niet, immers ze geven slechte ontvangst op radio 4. En nogmaals, ik woon niet in een buitengebied, maar op minder dan 15km van de centrale hoofdzender van ons FM-netwerk.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum