Schema Philips philitina Box 15 u (Gezocht)

door gerard ⌂ @, Zeist, 21.11.2019, 16:40 (237 dagen geleden) @ rein
Bewerkt door gerard, 21.11.2019, 17:22

Alleen brommen is niet heel vreemd want behalve gebrom is er op het moment weinig te horen op de middengolf, zeker als je geen antenne eraan hebt.

Een antenne moet je sowieso hebben, hiervoor neem je gewoon een stuk snoer van bv 5 meter lang, wat je aan een kant in de antennebus aan de achterkant steekt. Draad voor test gewoon los door de kamer hangen, uiteindelijk is een draad van 20m over je tuin beter.

Als je de afstemknop verdraait, blijft het brommen dan gelijk of hoor je allerlei verschillende brommetjes afwisselend? In het laatste geval zou er wel enige sprake van ontvangst kunnen zijn.

In dit toestel is het wel belangrijk om de ratelcondensator te vervangen, dit is een zwarte cilindervormige condensator die in de buurt van de ballastweerstand op de printplaat zit. Waarde is geloof ik 100nF. Verder is het zinvol om ook de koppelcondensator te vervangen, hoewel die vaak nog van goede kwaliteit is bij deze toestellen.

Tijdens het spelen wordt het toestelletje goed heet van boven, dit is normaal, het verbruik is ongeveer 43W als het op 220V speelt.

Als het apparaat in orde is, kun je met een draad als antenne overdag vast wel een paar stations horen en 's avonds wel twintig of dertig.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum