Schema Philips philitina Box 15 u (Gezocht)

door gerard ⌂ @, Zeist, 27.11.2019, 14:41 (228 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Dat noemen ze ook wel 'malicious compliance', behalve dat niet de NVHR maar de onwetende eigenaar van een radio er het slachtoffer van wordt. Als de NVHR (op het forum, in een reparatiecursus, etc.) er niet expliciet bijzet dat het om papiercondensatoren gaat, dan is het misschien tijd om ze daarop te wijzen.

Slachtoffer, ik denk eigenlijk niet dat er iemand heel zwaar gewond of gedupeerd raakt door het vervangen van C17 in een B0X15U... Keramische condensatoren zijn redelijk betrouwbaar maar niet onfeilbaar.

Ik had het woord officieel al een beetje tussen aanhalingstekens geplaatst, want ik weet eigenlijk niet of er zoiets bestaat als een officiele methode en ik weet ook de details van de reparatiecursus niet.
Maar ik zie bv diverse posts, bijvoorbeeld deze, waarin de voorzitter van de NVHR spreekt over "de normale manier van opstarten":

Dus de koppelcondensator en de ratelcondensator preventief vervangen voor het opstarten, en tijdens het opstarten de anodestroom van de eindbuis direct meten.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum