Schema Philips philitina Box 15 u (Gezocht)

door gerard ⌂ @, Zeist, 27.11.2019, 12:20 (252 dagen geleden) @ Maarten Bakker
Bewerkt door gerard, 27.11.2019, 12:55

Is C17 niet ceramisch dan bij dit model?

Ja.
En daarom is de kans groot dat de condensator nog goed is, ik heb dit bij meerdere UUtjes geconstateerd.

In mijn advies aan TS probeerde ik de "officiele" richtlijnen van de NVHR aan te houden en die komen ongeveer hierop neer: vervang de koppel-, Boucherot en ratelcondensator preventief, ga dan lekker stroom erop zetten (via een gloeilamp) en controleer verder en vervang naar noodzaak.

Bij dit toestel is de ratel een papiercondensator en bij m'n eerste B0X15u kwam daar na aanzetten een keurig rookpluimpje uit. Dat bevestigt dat preventief vervangen een goed idee is.
Een Boucherot-achtig condensatortje is aanwezig, maar is over de primaire van de UGT gelegd dus de kans op doorslag is niet zo groot en de schade die dat kan veroorzaken ook niet. Dus C18 preventief vervangen lijkt me niet heel nodig.
Van de koppelcondensator C17 DENK ik inderdaad wel dat die nog goed is, maar gezien de vervelende gevolgen van lekkage zou ik die zelf toch vervangen. Ik weet eigenlijk niet of de "officiele" adviezen van de NVHR nog nuanceren richting keramische koppelcondensators.

Ik week dus al van de NVHR af door de Boucherot-condensator C18 niet te noemen.
Als ik mezelf bij de NVHR nog verder uit de gratie zou willen werken, zou mijn eigen idee zijn om ook C11 even te vervangen als je de print toch uit de kast hebt. Ik heb wel eens meegemaakt dat die prima leek te werken, maar dat ik later toch wat gekraak hoorde.

Mocht de TopicStarter toevallig langs Zeist komen dan kan die bij mij een setje condensators gratis afhalen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum