Rf filter audio recorder (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 02.02.2020, 13:18 (1539 dagen geleden) @ brnrds

Mijn heel goede audiokabels zijn echter niet geschikt om rond een ferrietkraal te winden, veel te dik en te zwaar. Met een stukje dun pruldraad gaat de kwaliteit er niet op vooruit.

Hier worden toch wel heel boude beweringen gedaan,
Heel goede kabels zijn het kennelijk niet, ze zijn niet eens bestand tegen een beetje RF instraling. Een stukje gewoon pruldraad heeft geen enkele invloed op de geluidskwaliteit. Voor alle kabels geldt, dat ze capaciteit hebben die van invloed is op de hogere frequenties. Evenwel gaat het over audiokabels die hooguit een paar meter lang zijn. Doordat in het huidige tijdperk de audiobronnen een zeer lage uitgangsimpedantie hebben, is die capaciteit nauwelijks van invloed.

Het is beter om niet de kabels specifiek te maken, maar het euvel in de recorders op te lossen.
In het verleden heb ik zoiets gedaan voor een lokale omroepstudio. De zendmast met daaraan gekoppeld een 100 Watt FM zender, stond pal naast de studio en er was sprake van RF-instraling op mengpanelen en randapparatuur.
De ingangen van de diverse toestellen zijn dichtgespijkerd voor RF, door het gebruik van kleine chokes en condensators direct op de ingangspluggen. Verder is de microfoonbedrading allemaal symmetrisch uitgevoerd. Dat was afdoende om alle storingen te onderdrukken.
Het ging hierbij niet om een paar meter kabel, maar tientallen meters tussen de opnameruimtes en de techniek ruimte.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum