Rf filter audio recorder (Techniek Radio/TV)

door MarcelvdG @, 02.02.2020, 14:14 (1517 dagen geleden) @ Ron Kremer

Overigens denk ik dat resonerende kabels, reflecties en misschien het harmonischenfilter van de zender sterkere flankdetectie op kunnen leveren dan een laagdoorlaatfilter in de audioapparatuur.


"Fouten" aan de zenderzijde zullen geen effect hebben op flankdetectie-effecten bij de audio-apparatuur van TS.

Hoezo niet? Alles in het pad van de eindtrap van de zender tot aan de junctie die als AM-demodulator dienst doet kan FM in AM omzetten en heeft dus effect. Misschien zijn reflecterende oppervlaktes nog wel het waarschijnlijkste, als je een direct pad van de zender naar de geluidsapparatuur hebt en een langer pad via reflectie tegen een of ander oppervlak is de amplitude van de som van het directe en het gereflecteerde signaal afhankelijk van de frequentie.

Voor een laagdoorlaat is het verschil tussen 105,025 MHz en 105,175 MHz wel erg klein.


Een FM omroepzender heeft een zwaai van maximaal 75 kHz, dat past aardig in de 'flank' (doorlaatband) van de betere audioapparatuur. Vergeet niet dat TS met een erg grote veldsterkte wordt geconfronteerd.

Vr. groet, Ron

Volgens mij ligt 105,025 MHz bijna net zo ver in de sperband van goede audioapparatuur als 105,175 MHz. Het is natuurlijk een ander verhaal als je ergens een parasitaire mengtrap hebt die de boel omlaag converteert voor het filteren, maar voor zover ik weet is dat er niet.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum