ijken meetapparatuur (Techniek Overig)

door humfred ⌂ @, Dubai, 08.04.2020, 17:57 (1479 dagen geleden) @ John Hupse †

tegenwoordig kan zelfs een goedkope multimeter echte RMS waardes meten, zie b.v. http://www.hupse.eu/radio/Aneng_AN8008.htm

Deze kocht ik eind vorig jaar nieuw voor nog geen 16 euro, inclusief verzenden.

Nauwkeurigheid is 0,5 tot 2 %, afhankelijk van de functie. Zeer compleet, er is zelfs een blokgolf generator ingebouwd. Ik gebruikte meestal een bijna 30 jaar oude Elro (was indertijd wel iets goedkoper, Hfl 4,99), maar de draaischakelaar was eigenlijk versleten.

John, die Chinese meter zou ik nog niet willen hebben al kreeg ik hem cadeau.
Hij zal best redelijke metingen doen, maar ik wil toch echt wel als hoofd multimeter een degelijk robust betrouwbaar werkpaard hebben die tegen een stootje moet kunnen.
En zelfs ik vergeet wel eens van weerstand naar spanning om te schakelen o.i.d en daar gaat mijn Fluke 179 (True RMS) echt niet van stuk. Zo´n meter heb je voor je hele leven. (met levenslange garantie)
De meter en de meetsnoeren zijn on-kapotbaar, met temperatuur probe.
Toegegeven, hij kost een behoorlijke bom duiten maar dat is het mij persoonlijk wel waard.
Voor €16,- inkl. verzenden koop je gewoon geen goede meter.

Uit China hebben we deze pandemie te danken. Ik steun naar mogelijkheid de economie daar niet, zeker niet als het om een Fluke clone gaat.

In het bedrijf waar ik werk gebruiken we uitsluitend Fluke meters en die zijn niet weg te denken bij ons dagelijks werk.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum