Wat is je favoriete electronicawinkel ? (Algemeen)

door Loek @, Exloo, 09.12.2020, 13:36 (1241 dagen geleden) @ Timo

Hallo forum lezers,

In dat lijstje van zeer goede onderdelen winkels hoort zeker Stuut & Bruin uit Den Haag bij. Helaas is deze zaak enkele jaren geleden gesloten.

Ik kwam daar als jongen van 14 jaar al ik had een krantenwijk en met dat geld ik daarmee verdiende kocht ik dan wat onderdelen. Ze hadden ook in dezelfde straat enkele winkels waar zij onder andere versterkers en tuners verkochten. Ik was zo onder de indruk (inmiddels was ik 16 jaar)van een FM/AM tuner met gescheiden midden frequente.
Het was dus duidelijk een duur toestel in zijn klasse. De reactie van de verkoper was: neem hem maar mee en geniet er van en betaal maar per maand. Ik ging dus met een zeer dure tuner naar huis zonder papieren en getekende contracten.

Maar om een voorbeeld te geven hoe goed zij waren met hoeveelheid verschillende onderdelen.

Toen ik ongeveer 23 jaar was heb ik een Tektronix kleuren generator nagebouwd. Op mijn werk had ik zo'n generator als voorbeeld. Om alle signalen te kunnen maken voor bijvoorbeeld de bekende Rood,Groen, Blauw balk etc. werden in deze generator veel verschillende spoeltjes gebruikt. Ook voor het maken van kleuren vector waren veel spoeltjes nodig.

Dankzij de Tektronix documentatie wist ik welke eigenschappen de kern en wikkel lichamen moeste hebben. Voor de beeld vorming heb ik wat foto's gemaakt van de kopie printen met de spoeltjes.

[image]

[image]

Met dit lijstje ging je naar Stuut & Bruin en je kon daar alles kopen. Het was ook nog zo dat als je een bekende was dan mocht je met de verkoper mee naar achteren in het magazijn. Toen ze bijna gingen sluiten mocht ik rondkijken in hun buizen magazijn. Ik wist niet wat ik zag, zoveel buizen ze nog hadden. Ik heb er toen nog wel wat voor een zacht prijsje gekocht.

Ik heb nu bij de nog bestaande leveranciers niet een echte favoriet. Vaak heeft de één een onderdeel wat je zoekt maar weer net niet dat andere onderdeel. Vaak hebben ze ook nog alleen het standaard materiaal. Ik slaag meer bij het zoeken op E-baby en dan bedoel ik niet uit China maar bij particulieren over de hele Wereld.

Met vriendelijke groet,

Loek


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum