Wat is je favoriete electronicawinkel ? (Algemeen)

door Herman Vandierendonck @, Tilburg, 10.12.2020, 20:25 (1239 dagen geleden) @ René1968
Bewerkt door Herman Vandierendonck, 10.12.2020, 20:45

Ik heb ook hele mooie herinneringen aan de winkel van Gyula Kiss, op de hoek van de Molukkenstraat. In zijn winkel kocht ik mijn eerste (tweede hands) Muiderkring buizenboek, en ben zo besmet geraakt met het elektronenbuis virus (Pun Intended !:-) ).
Regelmatig kreeg ik een paar interessante audio eindtriodes en penthodes, om de daarop volgende week een lading condenstoren en vermogens weerstanden bij hem uit de bakjes te vissen en af te rekenen. Vooral de vrijdagmiddag vond ik erg leuk, omdat het dan niet zo druk was in de winkel en Gyula alle tijd voor je nam om een schakeling uit te leggen en advies te geven.

Dit in het grootst mogelijk contrast met de merkwaardige elektronica winkel Reijnaert Electronics
-nog niet genoemd-, eerst in de Blasiusstraat, bij de Van Woustraat en daarna aan de 2e Oosterparkstraat in Amsterdam Oost. Er werden -voor mij- obscure artikelen verkocht als nachtkijker sets, röntgen apparatuur, lasers, en ook elektronica onderdelen. Dit voor gulden bedragen van minimaal 4 getallen voor de komma. Ik kwam wel eens in de winkel als ik nergens anders een onderdeel kon kopen. De onderdelen waren peperduur, en altijd ex-BTW. Het meest opmerkelijk was de verkoper, ook hier een uiterst chagrijnige vijftiger, gehuld in een stinkende sigaren walm, die mij hooghartig, arrogant en belerend afblafte, en mij als knutselend en experimenterend jongetje eigenlijk geen spullen wilde verkopen omdat ik nergens iets vanaf wist. Met vilein genoegen las ik later dat de zaak failliet gegaan was...

En om antwoord te geven op de vraag : de afhaalchinezen bij Ome Ali:-D

(waarschijnlijk komt mij dit op verwijdering van dit forum te staan)


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum