Wat is je favoriete electronicawinkel ? (Algemeen)

door Mans Veldman @, Leidschendam, 10.12.2020, 11:12 (1239 dagen geleden) @ Loek
Bewerkt door Mans Veldman, 10.12.2020, 11:43

Mooi verhaal Loek, ik kwam er als kleine jongen (ik was denk ik net een jaar of 10) voor onderdelen om de jampot-ontvanger te bouwen. De verkoper had alle tijd voor mij, gaf waardevol advies en als het niet werkte moest ik maar langskomen voor hulp.

Later werd ik een "vaste" klant deels ook vanuit mijn werk in Westeinde zkh. Op een bepaald moment kreeg ik een "kruisje". Dat hield zoveel in dat je werd genoteerd als zijnde een klant die standaard korting kreeg. Het grote voordeel was dat Stuut vond dat ze geen nee konden verkopen, dus hadden ze op het laatst alles uit de Nedis catalogus op voorraad. Een nadeel was de enorme investering die hiermee gemoeid was, het was dan ook geen goedkope winkel.

Een jaarlijks hoogtepunt was altijd de voorjaarsopruiming bij de Stuut en Bruin Hifi winkel aan de overkant op de Prinsengracht. Dan stond de etalage vol met topmerken voor zachte prijsjes, meestal maar een exemplaar en de kopers stonden dan al voor openingstijd op de stoep te wachten om maar als eerste naar binnen te kunnen.

Andere winkels waar ik vaak kwam en die nu verdwenen zijn in het Haagse: RTV - Wagenstraat, Ster - Herderinnestraat, Westerveld - Steenwijklaan, Geresse - Regentesseplein, Ruytenbeek - Thomsonlaan, Meek-it - Stille Veerkade (naast Twenthe). Gebleven zijn Twenthe - eerst Groenewegje (dikke Gerrit) later Stille Veerkade en Kontakt, hoewel de laatste geen onderdelen meer verkoopt, alleen nog (kerst)verlichting en installatie techniek.

[image]
foto: Haagse Beeldbank

[image]
foto: https://shie.nl/bedrijven/stuut-bruin-1948-2011/

[image]
foto: https://www.haagsetijden.nl/tijdlijn/televisie-en-computers/stuut-bruin

--
Stuff is the junk you keep -- Junk is the stuff you throw away


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum