Draagbare buizenradio's (Techniek Radio/TV)

door gerard ⌂ @, Zeist, 19.03.2021, 11:14 (1143 dagen geleden) @ humfred
Bewerkt door gerard, 19.03.2021, 11:40

Er zijn nu ook al enige tijd 3,7 volt accu´s. Google op: 18650
Ze worden veel toegepast in electrische cigaretten stomers.

Ze worden ook in elektrische vervoermiddelen toegepast zoals auto's.

Ik gebruik ze voor mijn DAB+ radio.
Zet je er daar van een paar in serie dan kun je een lampenradio

Ik heb een paar jaar rondgetoerd op een elektrische eenwieler. Zoek even op Youtube naar "electric unicycle" om te zien hoe een coole gast ik in die tijd was! Apparaat is nu verkocht.

Voor de unicycles worden kant en klare pakketten van 18650 batterijtjes geleverd, bv een 16S1P pakket, ha weer een code, met 16 batterijen in serie en 1x parallel. Met een 16S2P pakket kom je natuurlijk kilometers verder op je balanceerwiel.
Maar zelfs de 16S1P met allergoedkoopste cellen van 2,2Ah zou al een buizenradio voor 200 uur van anodestroom kunnen voorzien. En, belangrijk voordeel, de inwendige weerstand is voor buizenradio's verwaarloosbaar dus van inzakken van de spanning heb je geen last. Zo'n pakketje kost 30 a 40 piekjes bij onze grote vriend A uit C.

En er bestaan natuurlijk ook bijpassende laders!
Misschien is er op Marktplaats wel iemand die een eenwieler wil verkopen... Ik kan er niet naar kijken want als je op marktplaats zoekt naar elektrische eenwieler krijg je allemaal driewielers. Ze zullen we denken iemand die op een oneven aantal wielen wil rijden zal het niet uitmaken of het 1 of 3 is.
Als van zo'n wiel de batterij en de lader nog goed zijn ben je al klaar.

Het batterijpakket is ook voorzien van de gewenste elektronica voor balanceren van de lading en beveiliging bij kortsluiten. Dat is het BMS, Battery Management System.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum