Spanningen Philips B7X73A eindtrap (Techniek Radio/TV)

door hoedendoosch @, Amsterdam, 15.07.2021, 16:48 (11 dagen geleden) @ soundman2

Hallo Henk,

uiteraard is het niet de bedoeling je advies te negeren of in de wind te slaan. Gedreven om de fout te vinden ben ik eerst zelf op zoek gegaan omdat door de diverse reacties het idee had het in de voeding te moeten zoeken. Uiteindelijk heb ik door e.e.a. zorgvuldig na te lopen mijn eigen fout gevonden.

Misschien is de trafo idd overleden door mijn fout, maar bij aanschaf van de radio was deze al eens oververhit geweest, de trafo fa ook een zoemend geluid, al vóór ik ermee aan de slag ging. Wellicht is mijn fout de genadeslag geweest.

Over het "lukraak" vervangen van onderdelen. Mijn insteek voor dit toestel is niet alleen repareren, maar ook bruikbaar maken voor dagelijks gebruik. Het is de enige naoorlogse radio (samen met zusje B7X83A) die ik heb. Het jaren '30 spul dat ik heb is voornamelijk voor de sier. Ik heb preventief alle teercondensatoren vervangen en de elco's. Weerstanden heb ik alle nagemeten en wat verlopen was vervangen. En ja, dan is het risico op fouten groter.

Maar ik ben met je eens dat meten beter is dan lukraak vervangen van onderdelen. Maar in dit geval heb ik eerst gekozen voor het nalopen van mijn eigen soldeerwerk omdat ik uit ervaring weet dat een fout snel gemaakt is.

Wat betreft de C's: ik heb niet speciaal gekozen voor deze, ik heb ze in mijn mandje gemikt omdat ze aan de specs voldeden.

Pim.

--
Philips radio's van 1930 - 1965.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum