ratiodetector Philips B7X44A (Techniek Radio/TV)

door kris @, Gent Belgiƫ, 02.02.2022, 22:33 (823 dagen geleden) @ Oldtimer

Ik denk dat Eduard de AC spanningsniveaus bedoelt zoals in de decoder voorkomen als ie werkt. In het boekje stereodecoders ga je die niet vinden, dat behandelt vooral Duitse Decoders :-).

Ik weet de nodig amplitude van de 19kHz ook niet van buiten, kan het wel eens meten.

Nu, deze eenvoudige schakeldecoder vind je in vrij veel Philips radio's. geen andere in de buurt om even te meten of te wisselen?

Betreffende de decoder : waarschijnlijk weet je dat wel, maar alle kleine elco's zijn na 55 jaar uitgedroogd en vervang je dus best al voor je er aan begint. Doe je dat niet, dan wordt de 19kHz te weinig versterkt om de verdubbelaar voldoende aan te sturen. Verder komt het voor dat de AF126 door de jaren wat minder gaat versterken. (Hfe kan achteruit gaan). Vooral TS1 en TS2 hun gain moet op pijl zijn. Je kan ze ook even vervangen door BC557 en de basispolarisatie een beetje aanpassen . Decoder moet dan, door hun wat hogere Hfe, lopen als een speer. (en ook de stereo-indicator, tenzij er wat fout zit op de flip-flop print..).

overigens, wat ik gisteren vergeten typen was.. zelfs al staat er nog wat 10,7Mhz op de output van de ratiodetector, dat zou de stereodecoder niet mogen storen. die is op die hoge frekwentie potdoof.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum