Ook het fameuze 'Radio Rotor' sluit eind deze maand (Algemeen)

door Ted Mooren @, Amsterdam, 13.12.2022, 16:11 (494 dagen geleden)

Freek Haye meldt vandaag in Het Parool o.a.:

Kees Michiels (63) sluit zijn elektronicazaak Radio Rotor aan de Kinkerstraat begin januari.

‘Er komen steeds minder klanten, mensen zijn verhuisd naar het internet’

“De voornaamste reden dat ik dicht ga, is omdat er steeds minder klanten komen. Dat loopt al langer, maar is sinds corona erger geworden. Vanaf toen zijn mensen verhuisd naar het internet, iedereen bestelt alles. Daarnaast wordt er steeds minder gerepareerd, mensen kopen eerder een nieuwe televisie dan dat ze hun oude repareren.
Tijdens corona hebben we geteerd op onze financiële reserves. Alles wat ik de afgelopen jaren heb opgebouwd, heb ik in het bedrijf moeten lozen. En ik dacht: na coronatijd gaat het wel weer lopen, maar toen ging de gemeente aan de gang met de straat. De Kinkerstraat en de Rozengracht zitten nu al lang op slot en de Van Baerlestraat is ook lang dicht geweest. Om hier te komen moet je altijd omrijden, hier rijdt bijna niets meer. Geen auto, geen fietser en veel minder trams.
We hebben een variabel energiecontract, dus daar merken we natuurlijk ook de gevolgen van. Zolang de oorlog voortduurt, blijven die gasprijzen hoog. Sommige klanten roepen dat er een crowdfunding moet komen, maar dat is uitstel van executie. De klanten die naar het internet zijn gegaan, blijven daar.
Je merkt dat ook de grotere bedrijven steeds minder bestellen of repareren. Vroeger leverden we nog aan de NS en het GVB, maar die laten alles nu extern maken, door monteurs uit andere landen. Ook waren er meer hobbyisten en mensen die zelf een computer in elkaar bouwen met een moederbordje, processortje en geheugentje. Dat verkochten we toen nog allemaal. Maar het is een hele andere wereld nu. De hele techniek is opgedroogd naar een kant-en-klaar product.
Het bedrijf bestaat sinds 1933 en ik werk er nu 39 jaar. Ik denk dat ik na het het sluiten van de winkel eerst even met vakantie ga. En als er daarna leuk werk in de computer- of techniekwereld voorbijkomt, ga ik dat wel doen.”


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum