Ook het fameuze 'Radio Rotor' sluit eind deze maand (Algemeen)

door Ron Kremer ⌂ @, Groningen, 17.12.2022, 13:02 (490 dagen geleden) @ Laurens

Onderdelen veranderen van waarde door de jaren heen. Een TTL ic'tje was waardevol in de jaren 70-80-90.

Prima om ook enig historisch besef te laten doorschijnen in reacties als deze, ik stam qua werkzaam leven ook uit vooral het TTL en CMOS (4xxx IC's) tijdperk.

.... natuurlijk niet praktisch de nieuwprijs voor een EL84'tje, maar kon je er 10 voor 10 gulden krijgen (bij wijze van spreken).

Dat heb ik echt gemist, een EL84 m.i. is altijd relatief waardevol geweest en dat zonder de hocus spocus verhalen die er tegenwoordig vaak aan verbonden worden. Voor een gulden per stuk heb ik ze in mijn toch al vrij lange leven echter nooit nieuw aangeboden gezien.

Feit is dat de hele elektronica onderdelen (detail-)handel door de komst van Internet andere vormen heeft gekregen en je nu bij wijze van spreken vanuit je luie stoel dat wat je nodig bent thuis kunt laten bezorgen. Ik maak me er zelf ook schuldig aan en koop ook vaak online en dat terwijl ik in de zelfde stad woon als waar Okaphone z'n fysieke winkel ook nog steeds heeft. Inderdaad ervaar ik Conrad daarbij tegenwoordig ook als verhoudingsgewijs duur, de andere grote Duitse leverancier (Reichelt) steekt daar vaak zeer gunstig bij af.

Het is een kwestie van marktwerking waarbij, in mijn geval, voor bijvoorbeeld Okaphone ook negatieve invloeden vanuit de gemeente van invloed zijn. Denk bijvoorbeeld aan de huidige onmogelijke parkeertarieven die hier in het Groninger centrum gelden.

Met vr. groet, Ron

--
PA0RKG.....even if the plate glows red, the tube isn't dead !!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum