Ook het fameuze 'Radio Rotor' sluit eind deze maand (Algemeen)

door Laurens @, Zaandam, 14.12.2022, 11:20 (471 dagen geleden) @ René1968

In Amsterdam kom je sowieso niet met de auto. Vroeger niet, nu niet. Al sinds de jaren '70 ben je in grote vooroorlogse steden zoals Amsterdam beter af op de fiets, doordat er simpelweg geen ruimte is voor auto's in zulke ouderwetse steden.
Steden van na de oorlog (of die helemaal in puin gelegd zijn) zoals Rotterdam zijn 'n ander verhaal, die zijn gebouwd op autogebruik. Maar daar zien we inmiddels de problemen ook van in... Maargoed. Rotterdam heeft een aardig effectief OV netwerk.
Ik ging als jongere altijd op de fiets naar Othec, daar had ik geen auto voor nodig. Vanuit iedere hoek van Zaandam zat je daar in 15 a 20 minuten.
Maar stel je voor dat de Westzijde maar vanaf één straat bereikbaar was, dan zou dat ook problemen op hebben geleverd...

Het grote probleem in Amsterdam is dat je er door de verbouwingen noch op de fiets, noch te voet goed kan komen. Qua parkeren is er de afgelopen tijd weinig veranderd, betaald parkeren en beperkte parkeerplek was er al in de jaren '90.

Ik was er een paar weken terug nog, en je kan er dus gewoon door de verbouwingen amper komen. Je moet op de fiets door allemaal achterafstraatjes waar aan beide kanten auto's geparkeerd staan en overal verkeersdrempels liggen.
Op de motor heb ik een sluiproute gepakt, omdat ik anders nóg langer onderweg was.

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum