Philips Radio uit opslagloods van Duitse bezetter 1945 ! (Gezocht)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 04.03.2023, 21:09 (419 dagen geleden) @ Wim Stuiver

Zoals beloofd nog even mijn reactie. Helaas weinig bijzonderheden waar conclusies uit getrokken kunnen worden.

De datumcodes zitten tussen 1940 week 21 (spoelenbus) en 1940 week 36 (luidspreker).
De schaal lijkt de basisschaal voor de 644V te zijn.
De codenummers die met A1 beginnen (op de schaal, het typeplaatje, de achterwand, de octrooisticker) zijn consistent met een model dat begin jaren '40 ontwikkeld is.

En zoals ik in een andere reactie al schreef, het mogelijk oorspronkelijk bedoelde typenummer MBV134 lijkt wel wat op het systeem dat Mullard toen kennelijk gebruikte waarin ik van het bestaan van een MAS231 weet waar dezelfde of een sterk verwante luidspreker in gebruikt is.

Het zou me niet heel erg verbazen als er in het begin van de oorlog toestellen die voor export bestemd waren, hier zijn achtergebleven en verkocht. In dit geval zullen het er niet heel veel zijn, gezien de resultaten van Gidi's archiefonderzoek.

Het enige dat ik me zo snel even afvraag, is of bij het registreren van ingeleverd toestellen de suffix wel altijd werd genoteerd. Als dat niet het geval was, zou een bepaald deel van de ingeleverde 644V's misschien wel deze uitvoering kunnen zijn geweest.

Tenslotte nog de vraag waar uitvoeringsnummer -12 voor staat. Daar heb ik geen eenduidig antwoord op, dus dat moet nader uitgezocht worden.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum