Philips Radio uit opslagloods van Duitse bezetter 1945 ! (Gezocht)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 08.03.2023, 12:42 (386 dagen geleden) @ verbeek
Bewerkt door Maarten Bakker, 08.03.2023, 13:12

3a) Engeland gebruikte uitvoeringsnummer 15, dus geen 12. Als 12 voor Nederland staat (wat een van de mogelijkheden is), klopt het dan weer toevallig wel. Maar misschien staat 12 wel voor 12 volt (de normale 644V was voor 6 volt las ik net toevallig).


Dat de 12 voor de spanning staat lijkt me niet logisch. Het vakje rechts naast het typenr. is juist om de spanning aan te geven. Maar daar zou dan een 6 of 12 ingeslagen moeten staan.
Dat daar niets staat voedt weer het vermoeden dat dit toestel af fabriek toch voor wisselspanning

Als ik op rmorg kijk naar andere V-toestellen, dan staat er daar (net als bij de A en X toestellen) ook geen spanning ingevuld. Zie bijvoorbeeld de 292V.

Omdat mijn vermoeden van -12 voor Nederland niet bijzonder sterk is, wil ik alle andere mogelijkheden ook meenemen tot ze uitgesloten kunnen worden.

Ervan uitgaande dat de voedingstrafo verschillend is, is het geen vreemd idee dat het toestel dan een ander uitvoeringsnummer zou krijgen. Het is vooral de vraag of dat hier het geval was.

geschikt gemaakt is. Restpartij, gezien het serienr.?

Ik kon nog niets opmaken uit het serienummer, wat is de redenatie voor jouw vermoeden? 4 cijfers zijn naar mijn idee niet heel bijzonder, en als het een serienummer per type is suggereert het vrij hoge nummer toch wel een productie in de buurt van ~ 10000 stuks.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum