kortegolf valt weg (Techniek Radio/TV)

door gerard ⌂ @, Zeist, 30.04.2024, 17:46 (17 dagen geleden) @ Martien G
Bewerkt door gerard, 30.04.2024, 17:54

De kathode staat op 3,7V en als de kathodeweerstand van 470 Ohm klopt, heb je een kathodestroom van 8mA en denk ik dat je buis zeker niet uitgeput is. Had je die kathodeweerstand al gecheckt?

Heel vreemd dat de spanningen van g2 en g3/g5 omgekeerd lijken te zijn tov het schema. Ik kan daar niet echt een conclusie aan verbinden, misschien heeft Philips de getallen verwisseld? Nameten bij een ander 667A of vergelijken met een ander EK2 schema zou iets kunnen zeggen.

Volgens Ouwe Schipper is de g1 spanning een maat voor hoe sterk de oscillator werkt. Op LG en MG is dat wel in orde, die -11 en -7 is vet meer dan de -3,4 die in de tabel staat, vandaar dat LG en MG goed werken.
Maar 0V op g1 bij KG is natuurlijk niet goed! Dit is gemeten op een moment dat je oscillator niet werkt, neem ik aan? Je meldde eerder dat je wel ontvangst had op 41 en 49m, heb je die omstandigheden nog kunnen herhalen?

Het wordt nu wel wat lastiger want de buis lijkt in orde (kathodestroom is goed aanwezig) en voeding op de oscillator (spanning op g2) is er ook. Als dan de oscillator toch niet goed werkt, moet je kijken naar de onderdelen die het signaal van g2 weer terugvoeren naar g1. De docu zegt dat condensator C31 een roostercondensator is, die voor LG en MG is kortgesloten. Als van deze 47pF condensator de capaciteit te laag is, geeft hij misschien op de hoge frequenties nog net genoeg signaal door maar op de lage niet. Even tijdelijk een 47pF condensatortje over C31 houden?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum