EKCO AC 97 (Algemeen)

door S.Leunissen @, regio Zuid Limburg, 04.07.2008, 09:32 (5781 dagen geleden) @ gwekkie

Ook gecondoleerd.

Ik heb een paarjaar geleden Tektronix 465B uit Engeland via Ebay aangeschaft.
De verkoper heb ik vriendelijk verzocht om van het inpakken fotos te maken. Ook fotos laten maken van hoe de doos er van buiten uitziet voordat ie op de post gaat (inclusief de wijze waarop mijn adres op de doos is gezet). Gevraagd om waterproof inkt en het afleveradres vooral groot en te verkleven met de doos onder folie of stroken doorzichtig plakband. Dit alles was geen probleem voor de verkoper. Het is verzekerd verzonden met track an trace nummer via DHL. Het apparaat kon ik na een of twee leverpogingen zelf ophalen bij hun kantoor. Ongeschonden en netjes mee omgegaan. Mijn complimenten gingen dan ook naar de verkoper.

Overdreven? Ja maar het apparaat is heelhuids in nieuwstaat thuis gekomen.


Een andere keer een scopewagen uit de VS laten overkomen. 8 weken later kon ik het pakket ophalen op postkantoor. Onderdelen kwijt doos gescheurd gaten erin (waar je met de hand naar binnen kon). Ik heb de verkoper hierop aangesproken omdat hij de onderdelen niet allemaal met zakken en tapecombinatie aan elkaar had vastgelegd en dat de enkele doos een slap geval was. De verhouding gewicht van de zware hoekige losse onderdelen tot de sterkte van de doos was niet goed. Uiteindelijk heb ik een gedeeltelijke refund gevraagd en gekregen.

Overdreven nee verkoper werkte mee voor een oplossing


Een 10 meter lange aluminium telescoop (uitgeschoven) NVA clickmast uit Duistland werd geleverd door UPS. Hij schoof bij aflevering niet goed meer terug. Oorzaak een deuk in het onderste segment. Deze deuk zette zich voort in de andere ingeschoven delen. De Verpakking was een laag dunne gewikkelde golfkarton. Niet verzekerd verzonden.

Ik kon niet aannemelijk maken dat het door de verkoper zo was verkocht of dat transport hier schuldig voor was, immers op de ebayfoto was juist dat deel niet zichtbaar.

Geen actie meer ondernomen. Verkoper verwees naar transporteur.

Achteraf dacht ik: een pvc pijp van 2 meter met deksels erop om de mast had de boel kunnen voorkomen (meer verpakkingskosten en meeer verzendkosten.


Wil je iets sterk verpakken dan kratten maken kleine onderdelen in zakken doen alles zoveel mogelijk vastzetten de boel opvullen of werken met vuilniszakken en purschuim. Dat is ook de reden waarom verkopers geld vragen voor het verpakken.

Dit is ook de reden waarom ik bijvoorbeeld bij verhuizing of om iets te bewaren bewaren, sterke verlijmde of verniete bananendozen gebruik i.p.v. slappe verhuisdozen of winkelverpakkingen.


Laatst zag ik een trekker oplegger combi van DHL gekanteld langs de snelweg liggen..... Je zou je dure maastrichts aardewerk maar in die truck hebben zitten...

groet Sander


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum