bakeliet opknappen welke volgorde? (Techniek Radio/TV)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 12.07.2008, 14:09 (5775 dagen geleden) @ Eric

Hallo Eric,

Zojuist ben ik klaar met mijn BX462A kast. Ik vind het wel prima zo, na bijna 2 uur poetsen met commandant 4, en een lamme arm.

Tijdens het poetsen kun je aan twee dingen merken hoe ver het bakeliet al glad is. Ten eerste de weerstand tijdens het wrijven. Je moet niet steeds extra commandant toevoegen, op een bepaald moment zit er voldoende op de kast en in de doek. Na lang genoeg wrijven gaat het wat stroever.
Ook kun je het horen. Als je net begint hoor je duidelijk een schurend geluid. Dat wordt minder naarmate de ondergrond gladder wordt.

Na een poosje flink poetsen met een ander stuk van de radio verder gaan en eventueel het teveel aan commandant van het gedane stuk afwrijven. Geeft niet als het nog dof eruit ziet en als er nog wat kleine resten achtergebleven zijn. Dit laten opdrogen en als het droog is met een geheel schone lap wegwrijven. Het is dan bijna stof geworden, af en toe blazen om het ook uit de hoekjes te krijgen.

Dan zie je vanzelf of je nog verder moet poetsen.

Wat mij opvalt is dat er rond de knoppen die het meest gebruikt worden, de volume- en afstemknop, het bakeliet er wat meer gespikkeld uitziet. Hier is dan waarschijnlijk door het vele gebruik de gladde bovenlaag van het bakeliet doorgesleten, zodat de vulling van het bakeliet (vaak zaagsel) niet meer geheel door de gladde kunsthars wordt bedekt, of door de jaren heen door de huidvetten van de gebruikers is aangetast.

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum