Is deze scheidingstrafo geschikt ? (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 30.11.2018, 23:46 (172 dagen geleden) @ snameroc

20mA is een tikfoutje van mij. Het moet toch duidelijk zijn dat een aardleiding (beschermingsleiding) door buigen bij bijvoorbeeld de ingang van een toestel of een steker een onvolledige draadbreuk kan hebben waarbij een groot deel van de adertjes gebroken is. Bij 200mA meet je gewoon nog een lage weerstand en wordt de kabel goedgekeurd voor een jaar bijv. De eerste de beste keer dat een sluiting optreedt naar aarde is de beveiliging weg.....
Die meting kan alleen door een theoreticus achter een bureau verzonnen zijn.
Ik heb ergens iets over een andere test gelezen waarbij kabelhaspels getest werden. Dat ging met meer dan 16A gedurende korte tijd. De test heette in het jargon "uitbranden".
Helaas kan ik de methode niet meer terugvinden. Ik hecht aan die methode meer waarde dan het meten met een kleine meetstroom.
Reken maar dat het voor komt. Ik heb ooit eens een stuk rubbersnoer gekregen, iets van 25 meter. Het lag in de container. Achteraf bleek dat er een breuk in het snoer zat hoewel het aan de buitenzijde helemaal gaaf was. Ik heb een methode om een breuk op te zoeken in een dergelijk snoer. Ingekort en het werkte weer. De kabel bleef toch haperen, weer een breuk. Ik weet niet wat de geschiedenis was van de kabel maar ik heb er destijds zeker zes slechte plekken uitgehaald. Het einde van de kabel was toch weer de container.

Overigens heb ik met mijn installatie papieren nimmer wat gedaan, omdat ik de zaak van mijn ouders niet heb voortgezet. Echt recente kennis over de nieuwste voorschriften is daarom niet allemaal aanwezig.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum